Joukkoliikenteen reittiopas uudistuu!

Kouvolan joukkoliikenteen Koutsin reittiopas kouvola.digitransit.fi päivittyy uuteen versioon 7.6.2021. Kokeile uudistunutta reittiopasta!

Kouvolan joukkoliikenteen matkustajien käytössä oleva Digitransit-reittiopas päivittyy uuteen versioon maanantaina 7.6.2021. Reittiopas löytyy vanhasta tutusta osoitteesta kouvola.digitransit.fi. Toiminnot säilyvät entisellään, mutta palveluun on tehty käyttöä helpottavia muutoksia.

Palvelu on nyt aiempaa saavutettavampi. Saavutettavuudella tarkoitetaan digitaalisen ympäristön esteettömyyttä, jonka tarkoituksena on helpottaa esimerkiksi näkövammaisten henkilöiden palvelun käyttöä. Hakukenttiä on selkeytetty ja jatkossa näet näytöllä yhtä aikaa kentät, joihin kirjataan lähtöpaikka, määränpää ja lähtöaika. Voit yhä valita lähtöpaikan ja määränpään myös kartalta.

Uusittu reittihaku näyttää jatkossa matkan vaiheet aiempaa selkeämmin. Tulosten tulkinta kävelymatkoineen ja mahdollisine vaihtoineen on helpompaa. Voit myös matkan keston ja päivän säätietojen perusteella valita, olisiko kävely tai pyöräily valitsemallesi yhteysvälille sopivin vaihtoehto. Uutena ominaisuutena reittiopas ehdottaa pyöräilyosuuksien yhdistämistä joukkoliikenteen käyttöön. Pyöräilyn tarjoamisen voit kytkeä halutessasi kokonaan pois päältä asetuksista.

Reittioppaassa on uusi Lähipysäkit kartalla -toiminto, jolla näet sijaintiasi lähimmät pysäkit ja niiltä lähtevät vuorot kartalta. Voit etsiä erillisen hakukentän avulla tietyn linjan tai pysäkin tietoja. Jos käytät usein samoja linjoja tai pysäkkejä, voit tallentaa ne reittioppaaseen. Voit tallentaa myös arkipäiväsi paikkoja reittioppaaseen, jolloin esimerkiksi työpaikkasi on nopeasti käytettävissä.

Käyttöliittymän uudistuksen lisäksi reittioppaaseen tuodaan joukkoliikenteen uuden brändin mukainen Koutsi-ilme.

Reittioppaaseen pääset jatkossakin osoitteella kouvola.digitransit.fi. Reittiopasta voi käyttää selaimella, ja älylaitteella voit lisätä sen aloitusnäytölle, jolloin se toimii kuin app. Löydät reittioppaan myös Waltti Mobiili -sovelluksesta, josta saat ostettua samalla kätevästi bussiliput suoraan puhelimeesi.

Lisätietoja:

joukkoliikenne(at)kouvola.fi