Bussilla kesän kohteisiin!

Bussilla tavoitat monia Kouvolan kesän kohteita kuten Tykkimäen huvipuiston ja Repoveden kansallispuiston. Yhteydet voit tarkistaa helposti reittioppaasta kouvola.digitransit.fi.

Kätevimmin ajantasaiset reitit ja aikataulut löydät reittioppaasta kouvola.digitransit.fi. Voit esimerkiksi klikata haluamasi lähtöpaikan suoraan kartalle tai etsiä kohteen nimellä. Lisäksi löydät aikataulut osoitteesta kouvola.fi/bussiaikataulut tai aikatauluvihkosta.

Maksutapana busseissa kelpaavat Waltti-kortille ladatut kausituotteet ja arvo, mobiililippu tai käteinen. Edullisinta säännöllinen matkustus on kausituotteella tai arvolla matkustustiheydestä riippuen. Satunnaisille matkoille sopivat hyvin mobiililippu tai käteismaksu. Lue lipputuotteista tarkemmin osoitteesta kouvola.fi/bussiliput.

Huomioithan matkustaessasi yhä koronavirustilanteen: älä matkusta sairaana, huolehdi käsi- ja yskimishygieniasta ja pidä mahdollisuuksien mukaan etäisyyttä kanssamatkustajiin. Lisätietoja turvallisesta matkustamisesta löydät täältä.

Tykkimäki

Kanuunakuja 2, tykkimaki.fi

Linja 12: joka päivä, pysäkki Tykkimäen huvipuisto (sijaitsee Tykkimäen parkkipaikalla)
Linja 8: maanantaista perjantaihin, pysäkki Tykkimäki Karjalankatu (sijaitsee Karjalankadulla aivan Tykkimäen kohdalla)

Aquapark

Käyrälammentie 20, tykkimaki.fi/aquapark

Linjoilla 8 tai 12 Tykkimäkeen ja siitä kävellen n. 1 km.

Repoveden kansallispuisto

Lapinsalmen portti, luontoon.fi/repovesi ja repovedenkansallispuisto.fi

Linja 5: maanantaista lauantaihin, pysäkki Repovesi Lapinsalmi
Linja 15: lauantaisin ja sunnuntaisin, pysäkki Repovesi Lapinsalmi

Lapinsalmen portilla sisäänkäynti kansallispuistoon viime syksynä avatulla uudella Lapinsalmen sillalla tai Ketunlossilla.

Katso myös VisitKouvolan sivuilta tietoa Verlaan ja Repovedelle kulkemisesta.

UPM Verlan Tehdasmuseo

Verlantie 295, verla.fi

Linja 9: tiistaisin ja torstaisin, pysäkki Verla
Linja 15: lauantaisin ja sunnuntaisin, pysäkki Verla museo

Ankkapurhan kulttuuripuisto

Ankkapurhantie 15, ankkapurha.fi

Linja 3: joka päivä, pysäkki Anjalan kirkko tai Tammenmäentie

Kävelymatkaa bussipysäkeiltä kulttuuripuistoon on n. 1-1,5 km.

Kauppakeskus Veturi

Tervasharjunkatu 1, kauppakeskusveturi.fi

Linja 1: joka päivä, pysäkki Katajaharju
Linja 7: maanantaista lauantaihin, pysäkki Veturi takaovi

Kuusankosken Taideruukki

Kymin Ruukin alue, Kyminväylä 2, taideruukki.fi

Linja 2: maanantaista perjantaihin, pysäkki Kymintehdas
Linja 7: maanantaista lauantaihin, pysäkki Kymintehdas
Linja 9: maanantaista perjantaihin, pysäkki Kymintehdas

Lisäksi joka päivä linjalla 1 pääsee Kuusaantien ja Kyminkadun risteykseen, josta kävelymatkaa on n. 1,3 km.

Luontopolut

Ympäri kouvolaa, kouvolanluonto.fi/luontopolut

Monet Kouvolan alueella sijaitsevista luontopoluista ovat saavutettavissa bussilla. Esimerkiksi Alakylän ja Pioneerimetsän luontopolkujen läheisyyteen pääsee linjoilla 4 ja 4K ja Kalalammen luontopolulle linjalla 11. Katso luontopolkujen tarkemmat tiedot ja sijainnit osoitteesta kouvolanluonto.fi/luontopolut, ja tarkista mahdolliset yhteydet reittioppaasta kouvola.digitransit.fi.

Mustilan Arboretum

Mustilantie 57, mustila.fi

Linja 4: joka päivä, Sopen ja Napan kautta ajavat vuorot (ei Takamaan kautta), pysäkki Mustila Arboretum tai Alppiruusu

Uimarannat

Ympäri Kouvolaa, kouvola.fi/uimarannat

Osa Kouvolan alueen uimarannoista sijaitsee bussireittien läheisyydessä. Esimerkiksi Käyrälammelle voi kulkea linjoilla 8 tai 12 Tykkimäkeen ja siitä kävellen n. 1 km uimarannalle, Koivusaaren maauimalan läheisyyteen pääsee linjalla 3 ja Jokelan uimarannalle linjalla 5. Tarkista mahdolliset yhteydet reittioppaasta kouvola.digitransit.fi.

Virtakiven sauna ja vierasvenesatama

Brejlinintie 8, virtakivensauna.fi

Linja 1: joka päivä, pysäkki Lapinmäki tai Voikkaan linja-autoasema
Linja 9: maanantaista perjantaihin, pysäkki Voikkaan linja-autoasema

Linjalla 1 osa vuoroista liikennöi Lapinmäen pysäkille saakka, kävelymatkaa tällöin n. 400-600 metriä. Voikkaan linja-autoasemalta kävelymatkaa on n. 1,3 km.

Muistathan myös oranssit kaupunkipyörät vaihtoehtona kesän kohteisiin liikkuessasi! Kaupunkipyöräasemat löydät muun muassa matkakeskukselta, Manskilta, kauppakeskus Veturilta, Tykkimäeltä, Tykkimäen saunalta, Kuusankoskitalolta ja Taideruukista. Lisätietoja kaupunkipyöristä saat pyöriä hallinnoivan Kaakaun sivuilta kaakau.fi/kouvola.

Ajankohtaiset tiedot Kouvolan joukkoliikenteestä löytyvät osoitteesta www.kouvolanbussit.fi sekä Facebookista www.facebook.com/kouvolanbussit. Reitit ja aikataulut löytyvät kätevästi reittioppaasta kouvola.digitransit.fi.

Lisätietoja:

joukkoliikenne(at)kouvola.fi