Bussilinjat 10 ja 13 poikkeusreiteillä vielä joulukuussa

Linjat 10 ja 13 jatkavat 3.1.2021 saakka poikkeusreiteillä ja-aikatauluilla Tunnelikadun saneeraustöiden viivästyksen vuoksi. Saneeraustöillä on vaikutusta myös Tunnelikadun ja Hallituskadun risteyksessä liikennöiviin vuoroihin.

Tunnelikadun alikulku sekä Tunnelikadun ja Hallituskadun risteys ovat suljettuina ajoneuvoliikenteeltä alueella tehtävien saneeraustöiden vuoksi. Työt ovat pitkittyneet, minkä vuoksi linjat 10 ja 13 jatkavat poikkeusreiteillä vielä joulukuussa. Poikkeusreitit vaikuttavat myös linjojen aikatauluihin. Työmaa vaikuttaa myös Tunnelikadun ja Hallituskadun risteyksen kautta ajaviin vuoroihin.

Normaaleille reiteille ja normaaleihin aikatauluihin palataan maanantaina 4.1.2021.

Käytössä on samat poikkeusjärjestelyt, joilla on liikennöity syyskuun alusta alkaen. Liikennöintitiedot ovat ajan tasalla reittioppaassa kouvola.digitransit.fi.

Linjojen 10 ja 13 poikkeusreitti kulkee Kymenlaaksontien ja Suomenkadun kautta. Poikkeusreitin varrella olevat bussipysäkit ovat käytössä. Paluumatkalla välistä jää pysäkki Kouvolankatu Valtari, mutta keskusta-alueella pois kyydistä voi jäädä Matkakeskuksella tai Pohjola-talon edessä pysäkillä Kauppamiehenkatu. Muutoin kaikki linjojen normaalireittien pysäkit ovat käytössä.

Poikkeusreitit ja aikataulut löydät täältä (pdf).

Tunnelikadun ja Hallituskadun risteys

Tunnelikadun ja Hallituskadun risteyksen sulkemisen vuoksi Matkakeskukselta Tornionmäkeen ajavat vuorot kulkevat poikkeusreittiä Hallituskatu – Koulukatu – Oikokatu – Salpausselänkatu – Hallituskatu. Poikkeusreitin varrella olevat pysäkit ovat käytettävissä, mutta pysäkki Kauppaoppilaitos I jää reitin ulkopuolelle. Salpausselänkadulle ennen Hallituskadun risteystä järjestetään väliaikainen bussipysäkki korvaamaan reitin ulkopuolelle jäävää pysäkkiä. Poikkeusreitillä on vähäinen vaikutus aikatauluihin.

Linja 10

Poikkeusreitit ja aikataulut löydät täältä (pdf).

Rekolan kautta kiertävät vuorot ajavat reittiä: Hallituskatu – Koulukatu – Kouvolankatu – Liikemiehenkatu – Kymenlaaksontie – Suomenkatu – Myllypuronkatu – Tanhuantie – Hanskilantie – Alakyläntie – Tasankotie – Voimakatu – Uudismaankatu – Kotkankallionkatu – Suomenkatu – Kymenlaaksontie – Salpausselänkatu – Kauppamiehenkatu – Hallituskatu.

Muut vuorot ajavat reittiä: Hallituskatu – Koulukatu – Kouvolankatu – Liikemiehenkatu – Kymenlaaksontie – Suomenkatu – Myllypuronkatu – Tasankotie – Voimakatu – Uudismaankatu – Kotkankallionkatu – Suomenkatu – Kymenlaaksontie – Salpausselänkatu – Kauppamiehenkatu – Hallituskatu.

Linja 13

Poikkeusreitit ja aikataulut löydät täältä (pdf).

Poikkeusreitti kulkee seuraavasti vuoroilla, jotka ajavat ensin Matkakeskukselta Mielakkaan: Hallituskatu – Koulukatu – Kouvolankatu – Liikemiehenkatu – Kymenlaaksontie – Suomenkatu – Kotkankallionkatu, josta jatketaan normaalille reitille Mielakan kautta Tornionmäkeen. Tornionmäen kautta Mielakkaan ajaessa taas reitin loppuosa kulkee reittiä: Kotkankallionkatu – Suomenkatu – Kymenlaaksontie – Salpausselänkatu – Kauppamiehenkatu – Hallituskatu

Myös keskustan palvelulinja käyttää vaihtoehtoista reittiä radan alapuolen reiteillään. Palin osalta tiedot aikataulumuutoksista saa parhaiten liikennöitsijältä (040 660 1213).

Lisätietoja:

joukkoliikenne(at)kouvola.fi