Ajankohtaista

Stora Enson Anjalankosken tehtaat nimittää turvallisuuslähettiläitä Kouvolan yläkouluihin – oppilaat saavat myös stipendejä

Stora Enson Anjalankosken tehtaat tukee Kouvolan yläkouluja lahjoittamalla 50 euron stipendejä seitsemäsluokkalaisille, jotka valitaan turvallisuuslähettiläiksi omassa luokka-asteessaan oppilaiden omassa äänestyksessä. Tunnustus myönnetään oppilaille, jotka ovat omalla toiminnallaan edistäneet turvallisen ilmapiirin syntymistä koulussa. Lahjoitus on osa Anjalankosken tehtaiden vuosittaisen turvallisuusviikon ohjelmaa. 22.-28.4.2024. vietettävän viikon teemana on ”Turvallisuus tehdään yhdessä”, ja esillä on paljon psykologisen turvallisuuden näkökulmia.

Joukkoliikenteen häiriöt 23.4.

Linja 22 aloitti aamun lähdöt 7:15 ja 8:15 Kartanonlinjan sijasta Pilkanmaan koululta liukkauden takia. Linja 53 6:50 lähtö keskeytyi Selänpäähän…

Päätös melua ja tärinää aiheuttavasta tilapäisestä toiminnasta/Terra Infra Oy

Ympäristötarkastaja on päätöksellään § 6/2024 22.4.2024 hyväksynyt Terra Infra Oy:n tekemän ympäristönsuojelulain (527/2014) mukaisen ilmoituksen melua ja tärinää aiheuttavasta tilapäisestä toiminnasta. Päätös koskee murskausta ja louheen rikotusta Kuusankoskella osoitteessa Tervaskannonkatu, 45720 Kuusankoski, tila 286-23-454-1. Toiminta ajoittuu ilmoituksen mukaan 3.5.-12.7.2024 väliselle ajanjaksolle.

Kymenlaakson Vuoden Kylä 2024 on Kymijoen kainalossa toimiva aktiivinen ja sielukas Pilkanmaa

Kymenlaakson maakuntahallitus on kokouksessaan 22.4.2024 vahvistanut Kymenlaakson Vuoden kyläksi Pilkanmaan kylän Kouvolasta. Kylätoiminnan tiennäyttäjäksi valittiin Esa Ojanen Kouvolasta ja maaseututoimijaksi Risto Rahkonen Virolahdelta. Valinnoilla halutaan lisätä kylien ja kylätoiminnan tunnettuutta sekä esitellä kyliä muun muassa maallemuuton ja maaseutumatkailun näkökulmasta.

Ilmoitus Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen kuulutuksesta

Valtatien 15 parantaminen välillä Rantahaka–Kouvola, Kotka ja Kouvola.Tiesuunnitelma Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus)julkaisee kuulutuksen, joka koskee otsikossa mainitun tiesuunnitelmanhyväksymispäätöstä.…

Kiinteistöjen katselmukset tuovat säästöä

Kouvolan kaupungin kiinteistöihin tehdyistä energiakatselmuksista on saatu hyviä tuloksia. Katselmuksissa syntyneiden parannusehdotusten myötä energian- ja vedenkulutusta on saatu vähennettyä. Jo pienillä muutoksilla saadaan vuositasolla merkittävää säästöä. Kustannuksiin saadaan Business Finlandin energiatukea 50%, joka oli viime vuonna 64 020 euroa.

Kouvola ei hyväksy Ratamon yöpäivystyksen lakkautusta

Yöpäivystyksen lopettaminen Kouvolasta lisää kustannuksia ja heikentää sekä palvelutasoa että potilasturvallisuutta. Kouvolan kaupunginhallitus käsittelee maanantaina 22. huhtikuuta kannanottoa koskien Kouvolan ympärivuorokautisen akuuttilääketieteen ja perusterveydenhuollon päivystyksen lakkauttamista. Kouvolan Ratamon päivystyksessä asioi vuodessa noin 45 000 potilasta.

Sivun alkuun